Ruim een half jaar verder en 45 kilo lichter!

Lees hier het stimulerende verhaal van Nienke

Tijdens een etentje met vriendinnen kwam ‘afslanken’ ter sprake. “Zou een maagverkleining niets voor jou zijn…?”, vroeg een van de aanwezigen aan mij. Deze opmerking kwam enorm hard bij mij binnen; natuurlijk, ik was dik, erg dik, heel erg dik zelfs, maar was ik zo verschrikkelijk dik…??? Mijn pizza smaakte mij meteen niet meer en binnenin mij begon het vlammetje dat al een tijdje zachtjes brandde – om nu echt wat aan mijn gewicht te gaan doen – op te laaien tot een vuur. Een vuur dat zich niet meer liet doven… Toevallig las ik een week later een artikel in onze plaatselijke krant over Anita van Veldhuyzen van DaySpa Aurelia in Zuidlaren. Zij was als voedingsdeskundige net een nieuwe Praktijk voor Voeding & Gewichtsbeheersing begonnen en werkte met het voor mij onbekende afslankprogramma PowerSlim.

Voor-foto Nienke
Voor-foto Nienke

 

Gratis intakeconsult  Ik stuurde Anita een e-mail, waarin ik tevens beschreef wat ik inmiddels allemaal al niet meer deed of kon – en dat was een lange lijst geworden, variërend van ‘winkelen met mijn dochter’ tot ‘reizen met het openbaar vervoer’. Ik leefde wel, maar het leek alsof ik op de automatische piloot alles deed wat moest, maar het werkelijke leven aan mij voorbij liet gaan. En dat was toch niet wat ik wilde! Anita antwoordde mij per omgaande en binnen een paar dagen kon ik bij haar terecht voor het uitgebreide intakegesprek. Omdat ik meteen vertrouwen had in zowel Anita als in haar afslankprogramma ging ik na afloop van het gesprek met het PowerSlim startpakket huiswaarts – en daarom hoefde ik voor de intake niets te betalen.

Snelle gewenning  Na een paar dagen was ik al aardig gewend aan mijn nieuwe manier van eten; soms was het zelfs lastig om alle zes PowerSlim producten te nemen, die ik eten mocht, want na drie dagen was mijn hongergevoel totaal verdwenen! De grote kaart waarop alle PowerSlim producten staan, had ik in het begin steeds bij de hand, zo leuk vond ik het om allerlei producten te bekijken en te proberen! Elke week ging ik naar Anita en ik bouwde een steeds prettigere band met haar op; ze gaf me altijd eerlijk advies, wierp een vorsende blik als het een keer iets minder was, maar stuurde me ook berichtjes op de telefoon om me te ondersteunen als ik een (verplicht) uitje, etentje of iets anders ‘lastigs’ had.

Vijfenveertig kilo lichter  Ik ben op dit ‘tussenmoment’ ruim een half jaar verder en maar liefst 45 kilo lichter! Ik ga nog steeds elke week naar Anita en vind het altijd leuk en spannend als ik bij haar het tuinpad op loop. Vaak huppel ik een half uurtje later zingend en – inwendig – jubelend datzelfde tuinpad weer af met een grote tas vol doosjes PowerSlim producten aan het stuur. Dan fiets ik linea recta naar de plaatselijke bakker, waar ik een heerlijke kop thee bestel en daar het lekkerste koekje bij neem, dat ik net bij Anita gehaald heb; het voelt en smaakt als een ambachtelijk bereid gebakje. Laatst was het zelfs zo, dat de mensen aan het tafeltje naast me verbaasd keken naar wat voor iets lekkers ik bij mijn thee had…!

 

Na-foto Nienke
Na-foto Nienke

 

To-Do-lijstje  Ja, ik ben blij, heel blij, want inmiddels ben ik niet alleen al 45 kilo kwijt, maar kan en doe ik eigenlijk alles weer wat op mijn eerdere ‘to do not’-lijst aan Anita stond: winkelen met mijn dochter, uitgaan naar kroegjes en de film, waarbij ik nu gewoon tussen de mensen door loop om te bestellen. Vroeger bleef ik stil zitten om maar niet op te vallen. Ook de bus en de trein vormen geen probleem meer, ik heb geen halve stoel van de buurman/-vrouw meer nodig, geweldig! Ik loop rechtop en vind het heerlijk om weer leuke kleding te kopen. Elke avond kijk ik naar het weerbericht en hoop ik dat het de volgende dag mooi weer wordt. En dit na jaren van – heel stil – hopen, dat het geen mooi weer zou worden, want ik zweette zo vreselijk, vooral op mijn gezicht en dat is erg naar ! Nu…? Hoe warmer hoe beter!

Gezond gewicht, gezonde leefstijl  Ik ben nog niet klaar bij Anita: ik wil er nog ongeveer 10 kilo af en dan begint de nieuwe fase naar het opbouwen van een leef- en eetstijl met weer wat meer koolhydraten in combinatie met nog enkele PowerSlim producten, heel spannend. Het mooiste van mijn afslankproces – 45 kilo in ruim een half jaar – was de opmerking van een leerling van mijn klas, die tegen mij zei: “Juf, jij bent heel lief, maar ik wist niet dat jij ook nog heel mooi was.” Nou, dan smelt je en ben ik toch ook wel heel trots. Op mijzelf, mijn gezin thuis, de kinderen van mijn klas die bij alle jarigen die langskomen, zeggen: “Nee, onze juf mag dat niet, dat kun je toch wel zien…?” Maar ook trots op Anita, die het gelukt is mijn enthousiasme vast te houden, ook op de moeilijke momenten toen ik nog zo ver van mijn streefgewicht af was.

Ik ben heel blij met PowerSlim en heb al vaak mensen een stukje van mijn koekjes, repen en soepstengels laten proeven… iedereen is verbaasd, dat afvallen zó lekker kan zijn!

[Nienke is door PowerSlim Nederland uitgeroepen tot
‘PowerSlimmer van de maand augustus 2013’]