Een succesverhaal betekent niet altijd 50 kilo afslanken binnen een half jaar, want dat is nu eenmaal niet voor iedereen noodzakelijk of haalbaar. Voor DaySpa Aurelia (Zuidlaren) en Aurelia Balance (Haren) is een succesverhaal “een persoonlijke terugblik op een even persoonlijke strijd tegen de overtollige kilo’s”

Annemiek (66) uit Haren vertelt: “Het begon allemaal met een heftige valpartij tijdens een fietstocht met man, zwager en schoonzus in de provincie Groningen in de zomer, waarbij ik weliswaar mijn knie zwaar blesseerde, maar toch nog 10 km ben doorgefietst… Met als gevolg natuurlijk een mega-dikke knie met veel pijn en zoveel vochtophoping dat ik nauwelijks kon lopen. Onderzoek in het ziekenhuis – met foto’s en het wegzuigen van bloed – wees uit, dat de knieschijf gelukkig niet kapot was, maar ik had wel een heel zware bloeduitstorting, die mijn been in de loop van de week pimpelpaars kleurde. Beperkt zijn in je bewegingen en niet kunnen sporten, fietsen en wandelen is voor iemand die altijd bezig is natuurlijk een behoorlijke tegenvaller! Tot overmaat van ramp kreeg ik er een fikse luchtweginfectie bij met heel veel hoesten en ’s nachts niet kunnen slapen – hoe vermoeiend is dat…! Alles bij elkaar zat ik niet bepaald goed in m’n vel en kreeg ik bovendien last van emotie-eten – vooral ’s nachts had ik (vr)eetbuien…”

Eerste voorbereidingen ”Na die zomer, waarin ik maar groeide en groeide, las ik in het Harener Weekblad dat gewichtsconsulent Joost Hendrickx in Haren een PowerSlim Afslank Center was gestart; ik heb toen de stoute schoenen aangetrokken en gebeld voor informatie. Zeer prettig gesprek en alvast een anamneseformulier ingevuld en m’n gewenste streefgewicht aangegeven. Omdat ik eerst nog vier weken naar Terschelling zou gaan om cranberries te plukken – die ik verwerk tot jam, een uit de hand gelopen hobby – adviseerde Joost me om alvast het aantal koolhydraten drastisch te gaan verlagen.”

Annemiek als 'moeke'...

Annemiek als ‘moeke’…

Annemiek als 'fotomodel...

Annemiek als ‘fotomodel…

 

 

 

 

 

 

 

 


Afkicken van koolhydraten
“Zeer gemotiveerd startte ik in het najaar met het PowerSlim afslankprogramma, want ik wilde weer fit worden en er niet uitzien als ‘een moeke’ en ik wilde niet langer ‘mezelf in de weg zitten’. Gelukkig was mijn knieblessure, mede door fysiotherapie, inmiddels weer zo goed als hersteld. Tijdens het uitgebreide intakeconsult kreeg ik van Joost goede uitleg en heel veel informatie over het te volgen programma en ik was aangenaam verrast over de verscheidenheid aan producten. De eerste 3 dagen waren wat moeilijk, maar door veel water te drinken en bezig te blijven was dat snel voorbij en begon ook voor mij de fase van de vetverbranding (ketose). Ik vond het fijn om wekelijks een stok achter de deur te hebben, iemand die, als het eens een keertje wat minder ging, jou een oppepper gaf, direct in het gesprek dan wel later via een berichtje. De producten bevielen mij goed. Het enige waar ik echt aan moest wennen, was de limiet van 3 kopjes koffie per dag en dat je in de eerste, strikte fase geen fruit mag eten…”

Bruisend van energie Annemiek startte met het PowerSlim-afslankprogramma op 79,2 kg en een BMI van 29,4 dus nog net geen obesitas. Al na een maand was Annemiek niet alleen zes kilo lichter, maar voelde ze zich prima en barstte ze weer van de energie, terwijl ook haar bloeddruk uitstekende waardes vertoonde. Na twee maanden kon ze ruim tien kilo wegstrepen en voelde Annemiek zich weer fan-tas-tisch en nog steeds bruisend van energie. En dat veranderde de maanden daarna niet, waardoor zij haar aanvankelijk gewenste streefgewicht steeds maar weer naar beneden bijstelde. “Joost leeft altijd met je mee”, vervolgt Annemiek, “en stimuleert je en trakteert soms op een stukje heerlijke hazelnoot-nougat-crunch-reep of een droppastille van PowerSlim. En toen ik rond Pasen mijn streefgewicht had behaald, kreeg ik als beloning een glazen pot gevuld met heerlijke chocolade amandelen – het gezonde PowerSlim-alternatief voor de koolhydraatrijke paaseitjes…!”

Koolhydraatarme 'paaseitjes'... verraderlijk lekker!

Koolhydraatarme ‘paaseitjes’ van PowerSlim… verraderlijk lekker!

Sociale leven “Ook het uit-eten-gaan of logeren bij familie leverde voor mij geen problemen op”, aldus Annemiek. “Met een beetje fantasie lukt het gewoon om je nieuwe eetpatroon in te passen. Zelfs een dagje ‘slieren’ in een andere stad, wat mijn vriendin en ik af en toe doen, is prima te combineren met het PowerSlim-programma. De tussendoortjes passen gemakkelijk in de tas. Vooral de wafels zijn mijn favoriet! En dat terwijl ik eigenlijk niets met wafels had, maar Joost heeft mij op andere gedachten gebracht en nu is dit een van mijn favoriete tussendoortjes!”

Paar maten kleiner “Na een half jaar had ik mijn finale streefgewicht bereikt – gedurende het afslankproces had ik dat nog twee keer naar beneden bijgesteld – en dat betekende: op een paar ons na 20 kg eraf en een perfect BMI van 22,4…!!! Ik ben er superblij mee, voel me prima en heerlijk dat kleren die al twee jaar op zolder lagen gewoon weer passen en natuurlijk nog heerlijker als je nieuwe kleren koopt en de verkoopster zegt: ‘Maar mevrouw, u mag echt wel twee maten kleiner hoor’… Natuurlijk zijn er mensen in mijn omgeving die even aan mijn nieuwe uiterlijk moeten wennen, maar ík ben er reuzeblij mee. Bovendien gaf het jaarlijkse bloedonderzoek aan dat mijn waardes allemaal prima waren, dus wat wil je nog meer op mijn leeftijd…?!?”

Grootste uitdaging “Dit prachtige gewicht vasthouden, dát is nu mijn grootste uitdaging. Gelukkig blijf ik nog een jaar onder controle bij Joost en ook dat motiveert, je wordt niet zomaar losgelaten. Inmiddels heb ik PowerSlim al bij diverse mensen aanbevolen. Mensen zijn verwonderd dat ik mijn streefgewicht zo snel heb bereikt. Ik zeg dan ook dat ik niet op dieet ben geweest, maar dat ik mijn levensstijl veranderd heb met behulp van PowerSlim.

Annemiek-akkoord-IMG_8685

Annemiek-akkoord-IMG_8571