balans-kop

Na vier maanden kon ik vijftig kilo wegstrepen!

Lees hier het indrukwekkende verhaal van Marcel Kemp

Mijn naam is Marcel Kemp. Ik ben 30 jaar jong, 1.85 m lang en ik ben eigenlijk mijn hele leven aan de forse kant geweest. Altijd veel gesport, maar na verloop van tijd toch maar zwaarder en zwaarder geworden, mede door te vaak ongezond eten en te veel tussendoortjes à la chips & chocolade.

Begin 2011 kreeg ik steeds meer lichamelijke klachten, zoals pijnlijke knieën en enkels. Telkens kwam de huisarts met dezelfde conclusie: je bent veel te zwaar, Marcel! Op een gegeven moment was ik het helemaal zat en wilde ik definitief van de vele overtollige kilo’s af. Op internet ben ik naar verschillende diëten gaan zoeken en heb ik er een aantal vergeleken. Zo kwam ik uiteindelijk bij PowerSlim terecht. Wat me hierbij erg aansprak en nog steeds aanspreekt, is de enorme variatie in producten, maar ook de persoonlijke begeleiding door een gecertificeerde voedingsdeskundige. Iemand die zou fungeren als de bekende ‘stok achter de deur’ leek me in mijn geval wel handig, zo niet noodzakelijk.

Gratis intake-consult

Na een telefonisch voorgesprek over eventuele medische belemmeringen om het PowerSlim programma te kunnen volgen, zat ik op 15 juni 2011 bij Schoonheidssalon Anita in Houten voor een uitgebreid intake-consult. De intake bleek gratis te zijn als je meteen PowerSlim producten zou kopen. Na de heldere uitleg van Anita heb ik direct de knoop doorgehakt en aangegeven, dat ik een Starterspakket wenste. Anita heeft me gewogen en heeft alle maten opgenomen, wat natuurlijk niet gemakkelijk en zelfs behoorlijk gênant was. De weegschaal gaf maar liefst 146 kg aan (gelukkig was dat de laatste keer)! Anita vertelde me, dat ik met een BMI van 43 behoorde tot de helaas almaar groeiende groep ‘morbide obesen’, wat wilde zeggen, dat ik levensgevaarlijke gezondheidsrisico’s liep.

Marcel Kemp 15 juni 2011 001 LR

Na deze harde feiten heb ik een Startpakket meegenomen met daarin 54 PowerSlim producten om uit te proberen en thuis ben ik meteen aan de slag gegaan. Er wachtte mij een zware taak, maar het was wel voor een heel goed doel: mijn gezondheid en die is me toch wel alles waard!

Geen hongergevoel en veel energie

De eerste week heb ik me echt verbaasd over de heerlijke smaak van de producten. Hoewel je overal leest, dat een dieet afzien en honger lijden is, is dit met PowerSlim totaal niet het geval. Bovendien vond ik de meeste producten gewoon erg lekker! De eerste drie dagen had ik wel wat last van bijverschijnselen, zoals hoofdpijn en soms wat licht in m’n hoofd. Anita noemde dat de ‘afkickverschijnselen van de koolhydraatverslaving’…

Na drie dagen was ik ‘in ketose’ – de belangrijke fase van vetverbranding – en dat betekent géén hongergevoel, veel energie en je prima voelen.

Na een week kwam ik op controle en was daar het eerste weegmoment. Ik was maar liefst 7 kg afgevallen, wat een mooi resultaat! De volgende weken leek het wel vanzelf te gaan. Na vier weken was ik al ruim 15 kg kwijt. Op dat moment ben ik het fietsen op de hometrainer gaan intensiveren: ‘s ochtends 45 minuten en ‘s avonds nog eens 45 minuten en dat ging zonder problemen.

Halve marathon

Na twee maanden PowerSlim – en veel fietsen – bleef de weegschaalteller op 114,6 kg steken, dus 32 kg minder dan op de startdatum. Toen ben ik ook voorzichtig begonnen met hardlopen. Het buiten sporten geeft toch weer meer energie dan binnen. De eerste keer viel het helemaal niet mee, ik was snel moe en kreeg veel spierpijn. Maar ik hield vol en langzaamaan ging het beter en beter, met als voorlopig hoogtepunt de halve marathon van Eindhoven in een tijd van 2 uur, 9 minuten en 46 seconden. En nu blijf ik stug doortrainen, mijn doel voor 2012 is een hele marathon, oftewel ruim 42 km.

Sociale leven

Belangrijk en ook prettig om te weten: tijdens het afvallen heb je totaal geen honger. Soms moest ik mezelf er aan herinneren om zes keer per dag iets te eten. Wat ik bijna vergeet te vertellen is, dat je naast de smakelijke PowerSlim producten ook nog ‘gewoon’ mag eten. Rauwkost en salades, maar ook bijvoorbeeld gewokte groenten met een stukje vlees, vis of kip. Hierdoor kun je ook eens lekker mee uit eten gaan of bij vrienden of familie blijven eten zonder vragen of opmerkingen. Je sociale leven staat met het PowerSlim programma niet op z’n kop, ook al moet je alles wel een beetje beter plannen.

Persoonlijke begeleiding

Een van de belangrijkste sterke kanten van het PowerSlim programma vind ik de persoonlijke begeleiding door een gecertificeerde voedingsdeskundige. Ook al had ik weinig problemen met het afslankprogramma, tóch vond ik de (twee)wekelijkse gesprekken met Anita erg prettig. Niet in de laatste plaats omdat zij me veel heeft verteld over gezonde voeding en hoe ik straks vrij eenvoudig mijn streefgewicht zou kunnen behouden. En ook niet onbelangrijk: álle begeleiding was geheel gratis – de enige voorwaarde was, dat ik PowerSlim producten bleef afnemen.

Lager streefgewicht

Na slechts vier maanden was ik precies 50 kg lichter en was ik de voor mij magische grens van 100 kilo al ver gepasseerd. Mijn streefgewicht van eerst 99 kg heb ik in overleg met Anita flink naar beneden bijgesteld, naar 85 kg. Ik weeg nu – na vijf maanden – 90 kg en ga van lieverlee ‘afbouwen’, dat wil zeggen weer beginnen met ‘normaal’ eten. Door veel te blijven sporten en gezonder te gaan eten, ga ik ervoor zorgen dat ik op mijn streefgewicht blijf. Gelukkig kan ik nog een jaar lang op mijn voedingsdeskundige Anita terugvallen en voorlopig blijf ik voor mijn ‘tussendoortjes’ de heerlijke zoete en zoute snacks van PowerSlim gebruiken. De knop is om, het kwartje is gevallen… ik wil en zal nóóit meer zwaar worden! Dit gewicht is niet alleen een gezond gewicht, het past ook goed bij me en in feite ben ik nu een compleet ander mens en zit ik eindelijk weer eens lekker in m’n vel… Van harte aanbevolen: PowerSlim. Superslim.

Marcel Kemp nafoto

Aanvulling/update (1) – april 2012

Nog geen jaar nadat hij met een gewicht van 146 kg startte met het afslankprogramma van Power Slim, is Marcel er op 15 april 2012 in geslaagd de 42 km van de (32e) Marathon van Rotterdam te volbrengen in de geweldige tijd van 4 uur, 17 minuten en 51 seconden…

Hulde voor deze doorzetter!

Aanvulling/update (2) – november 2013

Ook na twee jaar is Marcel nog keurig op gewicht en op 4 november 2013 liep hij de Marathon van New York in de supertijd van 3 uur, 24 minuten en 37 seconden, dus bijna een uur sneller dan zijn eerste marathon in Rotterdam…!

Marcel Kemp de Marathon Man

Marcel Kemp de Marathon Man